Rólunk

A Vidám Liget Képességfejlesztő Családi Bölcsőde egyénre szabottan, optimális személyi és tárgyi feltételek mellett végzi a kisgyermekek napközbeni ellátását. Családias környezetben készíti fel a gyermekeket az óvodai életre szociálisan, érzelmileg, intellektuálisan.

A Vidám Liget Képességfejlesztő Családi Bölcsőde a XVII. kerületben, Rákosligeten várja gyermekek jelentkezését 12 hónapos kortól. Fontos, hogy a gyermek stabilan járjon, és lehetőség szerint nap közben már csak egyszer pihenjen, ebéd után.

Családi Bölcsődénkben mozgásfejlesztő fakultatív foglalkozás és Rhyme Time angol zenebölcsi foglalkozás (kombinálva Jump&Fun zenés ovis angol foglalkozás elemeivel) érhető el a bölcsődések számára, valamint a bölcsi nyitvatartási idején túl megfelelő számú érdeklődő esetén is szervezünk csoportokat.

A Vidám Liget Képességfejlesztő Családi Bölcsőde a KaTanoda utódjaként, 2021. augusztusától működik az új név alatt. Szakmai vezetőnk immár 8 éve működtet családi bölcsődét a 17. kerületben, 2021 januárjától vette át KaTanoda fenntartójának szerepét, majd augusztus 2-ától a név is megváltozott, Vidám Liget bölcsi lettünk. Szakmai programunk megvalósításához elhivatott, szakképzett nevelőtársak mindennapos együttműködése járul hozzá. Eszter, Anikó, Anna és Réka sok szeretettel és vidámsággal várják a csöppeket.

Elveink

Hiszünk a vegyes életkorú, kis létszámú csoportokban való nevelkedés szociális hatékonyságában. Naponta átéljük a szabad játék öröme mellett a szabadon választható, játékba integrált kezdeményezések varázsát. Hisszük, hogy minden gyermek különleges, egyedi, és küldetésünknek tekintjük, hogy ki-ki saját életkorának és képességeinek, tanulási stílusának megfelelő szabad játékban és választható kezdeményezésekben vehessen részt, ingergazdag környezetben.

Napirend

Jellemzői: rugalmas, folyamatos, a gyermekek képességeihez igazított.
A nyári napirend legnagyobb időtartamát az udvaron töltjük változatos játék tevékenységekkel 8 – 11 óra között és 15 – 16 óra között.

Időpont Tevékenység
8:00-8:30Érkezés
8:00-10:00Szabad játék, játékba integrált tevékenységek, kezdeményezések, mindennapos mozgás
8:30-9:15Folyamatos reggeli
10:15-10:30Tízórai, mosakodás, tisztázás, udvarra készülés
10:30-11:45Udvari játék
11:45-12:30Udvarról bejövetel, folyamatos ebédelés és pihenéshez készülődés
12:30-15:00Délutáni pihenő
14:30-16:00Folyamatos ébredés, mosdó, szabad játék, uzsonna, hazaadás
A változtatás jogát fenntartjuk, a napirend folyamatos, rugalmas, a gyermekek képességeihez és napi energiaszintjéhez igazított.

Heti rend

HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Alkotó tevékenységMondóka – énekKörnyezet aktív megismerése Mozgás Mese-vers
A változtatás jogát fenntartjuk, előfordulhat, hogy délelőtt és délután is különböző kezdeményezéseket indítunk, hogy a csak heti 3-4 napot hozzánk járó gyermekek is mindenbe belekóstolhassanak. 🙂