Rólunk

A Vidám Liget Képességfejlesztő Családi Bölcsőde egyénre szabottan, optimális személyi és tárgyi feltételek mellett végzi a kisgyermekek napközbeni ellátását. Családias környezetben készíti fel a gyermekeket az óvodai életre szociálisan, érzelmileg, intellektuálisan.

A Vidám Liget Képességfejlesztő Családi Bölcsőde a XVII. kerületben, Rákosligeten várja gyermekek jelentkezését 12 hónapos kortól. Fontos, hogy a gyermek stabilan járjon, és lehetőség szerint nap közben már csak egyszer pihenjen, ebéd után.

Családi Bölcsődénkben mozgásfejlesztő fakultatív foglalkozás és Rhyme Time angol zenebölcsi foglalkozás (kombinálva Jump&Fun zenés ovis angol foglalkozás elemeivel) érhető el a bölcsődések számára, valamint a bölcsi nyitvatartási idején túl megfelelő számú érdeklődő esetén is szervezünk csoportokat.

Szakmai vezetőnk hosszú évek óta foglalkozik kicsikkel, egyénileg és csoportban is nyomon követi és segíti fejlődésüket. Projektmódszerrel, élménypedagógiával, tevékenység alapú ismeretszerzéssel, játékba ágyazott tanulási tevékenységekkel várjuk a gyerekeket. Fenntartónk immár 9 éve működtet családi bölcsődét a 17. kerületben, 2021 januárjától vette át a Vidám Liget Bölcsi fenntartójának szerepét is. Szakmai programunk megvalósításához elhivatott, szakképzett nevelőtársak mindennapos együttműködése járul hozzá. Munkatársaink mindannyian elhivatott, gyermekszerető kollégák, akik folyamatosan képzik magukat. Eszter, Viki, Anikó, Anna és Réka sok szeretettel és vidámsággal várják a csöppeket.

Elveink

Hiszünk a vegyes életkorú, kis létszámú csoportokban való nevelkedés szociális hatékonyságában. Naponta átéljük a szabad játék öröme mellett a szabadon választható, játékba integrált kezdeményezések varázsát. Hisszük, hogy minden gyermek különleges, egyedi, és küldetésünknek tekintjük, hogy ki-ki saját életkorának és képességeinek, tanulási stílusának megfelelő szabad játékban és választható kezdeményezésekben vehessen részt, ingergazdag környezetben.

Napirend

Jellemzői: rugalmas, folyamatos, a gyermekek képességeihez igazított.
A nyári napirend legnagyobb időtartamát az udvaron töltjük változatos játék tevékenységekkel 8 – 11 óra között és 15 – 16 óra között.

Időpont Tevékenység
8:00-8:30Érkezés
8:00-10:00Szabad játék, játékba integrált tevékenységek, kezdeményezések, mindennapos mozgás
8:30-9:15Folyamatos reggeli
10:15-10:30Tízórai, mosakodás, tisztázás, udvarra készülés
10:30-11:45Udvari játék
11:45-12:30Udvarról bejövetel, folyamatos ebédelés és pihenéshez készülődés
12:30-15:00Délutáni pihenő
14:30-16:00Folyamatos ébredés, mosdó, szabad játék, uzsonna, hazaadás
A változtatás jogát fenntartjuk, a napirend folyamatos, rugalmas, a gyermekek képességeihez és napi energiaszintjéhez igazított.

Heti rend

HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Mese, versAlkotó tevékenység Mondóka, ének Mozgás Környezet aktív megismerése
A változtatás jogát fenntartjuk, előfordulhat, hogy délelőtt és délután is különböző kezdeményezéseket indítunk, hogy a csak heti 3-4 napot hozzánk járó gyermekek is mindenbe belekóstolhassanak. 🙂